Idealne ciasto na pierogi- przepis

Podstawą idealnego ciasta na pierogi są odpowiednie produkty, proporcje i dokładne wyrobienia ciasta.

Przepis na ok 100 pierogów.
Skladniki:
- 1 kg mąki pszennej, typ 450-480
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka masła
- 550 ml cieplej wody
- czubata łyżeczka soli

Sposób przygotowania:
Składniki dajemy do dużego naczynia. Mieszamy łyżką. Następnie ugniatamy ręcznie. Gdy ciasto odejdzie od ścianek naczynia i ugormujemy kule wyciągamy na stolnicę. Wyrabiamy ciasto dwoma rękoma przez ok. 15 minut. Oddzielamy po części. Resztę przykrywamy. Wałkujemy. Wykrawamy okręgi. Nakładamy wybrany farsz i zlepiamy pierogi.

Smacznego!

Similar Posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Tinder dating site
3 lat temu

tinder online , tindr https://tinderdatingsiteus.com/

free black dating sites for singles

free dating sites https://freedatingsiteall.com

sara
3 lat temu

Coś mi się wydaje, że warto spróbować:P Mniam!