fbpx
 

Wysoka szkodliwość środków dezynfekujących! Lektura obowiązkowa!

Spread the love

PODSTAWOWE SUBSTANCJE CZYNNE PREPARATÓW DEZYNFEKUJĄCYCH

  • Alkohole (etylowy, propylowy, butylowy)
  • Aldehydy (aldehyd glutarony, aldehyd bursztynowy)
  • Aminy (amoniowe, QAV, glukoprotamina)
  • Aktywny chlor
  • Związki tlenowe (nadboran sodu, nadsiarczan potasu, kwas nadoctowy)
  • Octenidyna (dichlorowodorek, octenidyny)
  • Chlorheksydyna

ALKOHOLE

Charakterystyka alkoholu etylowego

Charakterystyka alkoholu propylowego

Charakterystyka alkoholu butylowego

ALDEHYDY

Aldehyd glutarowy

Aldehyd (kwas) bursztynowy

AMINY

Aminy aminowe, QAV, glukoprotamina

AKTYWNY CHLOR

Charakterystyka

ZWIĄZKI TLENOWE

Nadboran sodu

Nadsiarczan potasu

Nadwęglan sodu

KWASY ( kwas nadoctowy)

OCTENIDYNA ( dichlorowodorek octenidyny)

CHLORHEKSYDYNA

Naukowcy z Uniwersytetu Harvarda i Francuskiego Narodowego Instytutu Zdrowia uważają, że chemiczne środki do dezynfekcji zwiększają o 1/3 zachorowanie na przewlekłą obturacyjną chorobę płuc. Która często prowadzi do zgonu. Jest czwartą przyczyną przypadków śmierci na świecie. Badanie było przeprowadzone na grupie amerykańskich pielęgniarek. Środki do dezynfekcji również wywołują problemy z oddychaniem w tym astmę.

Zródło: charakterystyka substancji, dezynfekcja24.com, independent.com.uk

Elwe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Next Post

Usuwana rozmowa z dr Shiva. To nie koronawirus nas zabija!

wt Kwi 14 , 2020
Spread the loveDr Shiva Ayyadurai naukowiec, biolog w rozmowie z polską telewizją internetową WRealu24. Dr Shiva skupia się na systemie odpornościowym. On jest kluczem nie poddawaniu sie chorobie. Powinniśmy jeść naturalną, zdrowa żywnośc a ze szczepionkami ostrożnie. Izolacja, odsuwanie nas od kontaktów międzyludzkich obniża nasz układ odpornościowy. Dostaje się Billowi […]
Lodówki na Ceneo.pl